Depeche Mode tillbaka till Sverige i vinter

Den världsberömda elektroniska syntgruppen Depeche Mode, som var sommarens största dragplåster till den nu konkursbelagda Peace & Love festivalen, återvänder till Sverige för två konserter i vinter. Deras Delta Machine World Tour 2 kommer till Malmö Arena den 9:e december och Scandinavium i Göteborg den 11:e.

Detta blir den andra delen av deras enormt populära och mycket väl mottagna Europaturné. De har hittills haft över 38 slutsålda shower, vissa i flera månader i förväg. På resan genom Europa har de besökt allt från London och Paris till Tel Aviv och Minsk. De planerar nästa vända att även besöka Amsterdam, Oslo och Belfast, den senare som blir första konserten de gör i Nordirland på nästan 30 år.

Turnén startades i samband med deras senaste skiva, Delta Machine. Den har hittills sålt platinum i fyra länder. Trots att recensionerna på både showen och skivan varit varierade verkar inte dragkraften eller populariteten hos fansen sina.

Gruppen debuterade 1981 och består idag av Martin Gore, Andy Fletcher och Dave Gahan. Sedan dess har de gett ut 13 studioalbum, 52 singlar och sålt över 100 miljoner skivor världen över. Hyllade som ett av de bästa och mest inflytelserika banden genom tiderna kan man räkna med en fantastisk föreställning. För de som är intresserade finns även en lista på hur de tidigare lagt upp sina set tillgänglig på wikipedia

Biljetterna släpptes den 6:e augusti kl 09.00. Boka biljetter till konserten här och busstransfer från övriga Sverige här.