Håkan Hellström på Ullevi 7 juni

Feb 18, 2014

Foto: Niklas Hellerstedt, Göteborg & Co

Håkan Hellström är en av de absolut mest populära artisterna som någonsin existerat i Sverige och det märks inte minst när man kollar på publiktillströmningen. Att Håkan Hellström också är en mycket hyllad liveartist gör att hans spelningar alltid fylls till max.

Håkan Hellström gör inte alls så många spelningar som han har gjort tidigare i karriären. De som han dock gör brukar bli stora och festliga evenemang. Som vanligt är han varje år nominerad till olika priser och många av dem har han också plockat hem, vilket gör honom till en väldigt prisad popartist. Nu senast tog han hem P3:s Guldmicken, vilket gör honom till den artist som publiken tycker var den bästa liveartisten 2013. Resan som började i Göteborg kommer nu under 2014 tillbaka till staden som inte ska känna någon sorg för Håkan Hellström. Och man räknar med att det kommer att bli många besökare.

Håkan Hellström har nämligen planerat att endast göra en spelning under hela 2014. Det betyder att den kände GAIS-fantasten kommer att få en mycket välbesökt spelning. Det var från början tänkt att Håkan skulle spela på samma plats som han gjorde 2013, Slottsskogsvallen, men alldeles nyligen har man valt att flytta spelningen. Det är nu Göteborgs absolut största scen som kommer att gästas av denne nationalklenod. Ullevi behövs, för trycket är så stort på en biljett till Håkan Hellström att biljetterna till Slottsskogsvallen sålde slut redan innan jul. Och det visar tydligt att populariteten kring Håkan Hellström inte har minskat på något sätt.

Ingenting är klart än, men Live Nation har nu gått ut med att man har en stor nyhet att meddela. Tillvägagångssättet från Live Nation är precis det samma som när man flyttade Gyllene Tiders spelning från just Slottsskogsvallen till Ullevi, så det finns befogade skäl till att tro att så också kommer vara fallet med Håkan Hellströms spelning. Det är alltså inte helt omöjligt att vänta sig en rekordpublik på popartistens spelning och som vanligt kommer säkerligen Håkan Hellström leverera en show med samma klass och kvalité som han alltid har gjort. Göteborgs förlorade son återvänder alltså 2014 igen till staden som uppfostrade honom.

Boka boende i Göteborg: Novotel

För biljettbokning och mer info om evenemanget: Live Nation

Nytt från Markus Krunegård i sommar

Feb 10, 2014

Foto: Sara Fredriksson

Två år efter sitt senaste album, ”Mänsklig värme”, är Markus Krunegård tillbaka med en ny skiva som släpps i sommar. ”Rastlöst blod” är titeln, och Krunegård själv beskriver den som ”yvig, brokig och rörig med energi och galenskap”.

Till sin hjälp har han haft Jari Haapalainen och Patrik Berger. Med tanke på trions tidigare meriter känns det kommande albumet som en given succé och med stor sannolikhet kommer CD-pressarna att gå varma när det väl blir dags för skivsläppet senare i år.

Redan den 17 februari släpps den första singeln ”Du stör dig hårt på mig”.

”På Promenaden” - en av låtarna från förra albumet:

Relaterat:

http://www.dicentia.se/produktion/cd-produktion

http://www.svd.se/kultur/krunegard-lovar-galenskap-pa-nya-skivan_8949002.svd

Sofia Jannok turnerar i Sverige denna November

Jan 29, 2014

Den Svensk-Samiska Sofia Jannok har 6 konserter inbokade på sin Höstturné i Sverige.

Kritikerrosad och flerfaldigt prisbelönad har detta unika stjärnskott slagit igenom mot alla förväntningar. Vem kunde ana att det fans vare sig en Svensk eller internationell publik för Nordsamisk jojk? Även om den inte fanns tidigare så har Sofia Jannok övertygat oss med en mystisk och naturnära frihetskänsla från de norra vinterlandskapen, där hennes huvudsakliga inspiration föddes.

"Jojk" är en typ av Samisk folksång som Sofia Jannok anammat. Hon blandar det traditionella friskt med moderna visor, pop och jazz, och framör dem med stråkar, klaviaturer och körsångare.

Med två fantastiska skivor i bagaget läggs fokus på hennes senaste släpp som går under namnet: Áphi (Wide as Oceans), vilken till skillnad från hennes tidigare verk är en mer "grandios pop-produktion" – Kalle Tiderman, SVD

Gaffa.se beskriver hennes senaste liveframträdande på Stockholm Music & Arts på följande sätt: "Redan när Sofia tar första tonen så är det som om vi förflyttas till den öppna tundran vid polcirkeln, till vidder hav, myrer,  landskap och fjäll." – Daniel Hånberg Alonso, Gaffa.se

När hon återvänder från sin Europaturné med stop i bland annat Warszawa, Paris och Hamburg börjar hennes resa genom Sverige på Södra Teatern i Stockholm. Den rör sig sedan så långt ner som Malmö och hela vägen upp till Luleå.

Datum för Turnén i Sverige

6.11 Stockholm, Södra Teatern
7.11  Göteborg, Pustervik
8.11  Helsingborg, Dunkers Kulturhus
9.11  Malmö, Palladium
15.11  Luleå, Kulturens Hus
16.11  Piteå, Pitefolk Världsmusikfestival

Boka konsertbiljetterna direkt på Live Nations hemsida och arrangera bussresan hos Kristian Larsson.

Depeche Mode tillbaka till Sverige i vinter

Jan 29, 2014

Den världsberömda elektroniska syntgruppen Depeche Mode, som var sommarens största dragplåster till den nu konkursbelagda Peace & Love festivalen, återvänder till Sverige för två konserter i vinter. Deras Delta Machine World Tour 2 kommer till Malmö Arena den 9:e december och Scandinavium i Göteborg den 11:e.

Detta blir den andra delen av deras enormt populära och mycket väl mottagna Europaturné. De har hittills haft över 38 slutsålda shower, vissa i flera månader i förväg. På resan genom Europa har de besökt allt från London och Paris till Tel Aviv och Minsk. De planerar nästa vända att även besöka Amsterdam, Oslo och Belfast, den senare som blir första konserten de gör i Nordirland på nästan 30 år.

Turnén startades i samband med deras senaste skiva, Delta Machine. Den har hittills sålt platinum i fyra länder. Trots att recensionerna på både showen och skivan varit varierade verkar inte dragkraften eller populariteten hos fansen sina.

Gruppen debuterade 1981 och består idag av Martin Gore, Andy Fletcher och Dave Gahan. Sedan dess har de gett ut 13 studioalbum, 52 singlar och sålt över 100 miljoner skivor världen över. Hyllade som ett av de bästa och mest inflytelserika banden genom tiderna kan man räkna med en fantastisk föreställning. För de som är intresserade finns även en lista på hur de tidigare lagt upp sina set tillgänglig på wikipedia

Biljetterna släpptes den 6:e augusti kl 09.00. Boka biljetter till konserten här och busstransfer från övriga Sverige här.