Så gör du för att komma med på Martin Gores nya skiva

Alla som gillar elektronisk musik måste känna till Martin Gore – den principiella låtskrivaren till det mest inflytelserika elektroniska bandet i historien, Depeche Mode. Är du ett riktigt fan så sitter du säkert just nu och pumpar dina favoritlåtar från hans senaste album, MG, som släpptes i april. Och du kanske till och med såg honom när han var på besök Sverige senast.

Nu har stjärnmusikern avslöjat att ett nytt släpp väntar: En digital EP planerad för release den 2 oktober. Och om du har musikaliska talanger nog för att imponera på stjärnan får du möjligheten att vara med på skivan.

Öppen remixtävling på låten "Featherlight"

Martin Gore har utlyst en öppen remixtävling för att dels marknadsföra skivan, och dels för att engagera fans och kanske även nå ut till en ny publik. Tävlingen handlar om att göra en remix av låten "Featherlight" från det senaste albumet. Han har dessutom släppt alla filer som behövs på nätet, gratis att ladda ner via bittorrent.

- Remixer har alltid varit en stor del av vad Depeche Mode har gjort, och det bär jag med mig i det jag har gjort, säger Martin Gore. Det handlar också om att hitta innovativa sätt att marknadsföra musiken efter att albumet släpps, så jag fick förslaget att göra en remixtävling. Det tycker jag är bra eftersom det engagerar folk, och kanske når till en ny publik också. Kanske människor som är intresserade av teknologi som kanske inte hade gått ut och köpt musiken annars, men är intresserade av vinkeln och vill höra hur musiken låter.

Gore fortsätter med att ge tipsa om hur man gör en bra remix: Det gäller att utgå från en selektiv och fokuserad kreativitet.

- Genom åren har jag alltid sagt att, för mig så är en perfekt remix något som överraskar, men samtidigt måste den ha en koppling till originalet, säger Martin Gore. Vi har hört väldigt många remixer genom åren som inte har någon relevans till originallåten överhuvudtaget. De har inte samma tempo, de har inte någon av delarna, det är bara som en helt ny låt. Ibland är de väldigt bra, men enligt mig är det ingen remix.

För att delta i tävlingen, gör en remix av Featherlight och ladda upp ditt bidrag på soundcloud här: soundcloud.com/groups/mgxmg-remix-competition

Sista datum för inlämning är 21 augusti.