Sofia Jannok turnerar i Sverige denna November

Den Svensk-Samiska Sofia Jannok har 6 konserter inbokade på sin Höstturné i Sverige.

Kritikerrosad och flerfaldigt prisbelönad har detta unika stjärnskott slagit igenom mot alla förväntningar. Vem kunde ana att det fans vare sig en Svensk eller internationell publik för Nordsamisk jojk? Även om den inte fanns tidigare så har Sofia Jannok övertygat oss med en mystisk och naturnära frihetskänsla från de norra vinterlandskapen, där hennes huvudsakliga inspiration föddes.

"Jojk" är en typ av Samisk folksång som Sofia Jannok anammat. Hon blandar det traditionella friskt med moderna visor, pop och jazz, och framör dem med stråkar, klaviaturer och körsångare.

Med två fantastiska skivor i bagaget läggs fokus på hennes senaste släpp som går under namnet: Áphi (Wide as Oceans), vilken till skillnad från hennes tidigare verk är en mer "grandios pop-produktion" – Kalle Tiderman, SVD

Gaffa.se beskriver hennes senaste liveframträdande på Stockholm Music & Arts på följande sätt: "Redan när Sofia tar första tonen så är det som om vi förflyttas till den öppna tundran vid polcirkeln, till vidder hav, myrer,  landskap och fjäll." – Daniel Hånberg Alonso, Gaffa.se

När hon återvänder från sin Europaturné med stop i bland annat Warszawa, Paris och Hamburg börjar hennes resa genom Sverige på Södra Teatern i Stockholm. Den rör sig sedan så långt ner som Malmö och hela vägen upp till Luleå.

Datum för Turnén i Sverige

6.11 Stockholm, Södra Teatern
7.11  Göteborg, Pustervik
8.11  Helsingborg, Dunkers Kulturhus
9.11  Malmö, Palladium
15.11  Luleå, Kulturens Hus
16.11  Piteå, Pitefolk Världsmusikfestival

Boka konsertbiljetterna direkt på Live Nations hemsida och arrangera bussresan hos Kristian Larsson.